Dobrodelni Skazin tek

OTROK OTROKU

Zmagamo, ko si pomagamo!

Artboard 2

Dobrodelnost Skazinega teka Otrok otroku skozi čas

Na Skazi verjamemo v solidarnost, sodelovanje in otroško odprtost za nove izkušnje, zato vsako leto organiziramo dobrodelni tek, preko katerega lahko otroci pomagajo drugim otrokom. Tek pripada otrokom, ne organizatorjem. Podjetje Skaza in vse številčnejši partnerji ga namreč s svojo pomočjo le omogočamo: ker se zavedamo, da je prihodnost sveta odvisna od vrednot, ki jih krepimo pri najmlajših. 

2023

Na lanskem 8. Skazinem dobrodelnem teku Otrok otroku smo doživeli nepozabno izkušnjo, ki je bila polna igrivega otroškega smeha, neverjetnega sodelovanja in neprecenljivih povezav. S kar 230 tekači smo postavili nov rekord udeležbe. Zahvaljujoč njihovi podpori, skupaj s sponzorji in donatorji, smo zbrali rekordno vsoto sredstev v višini 20.150,00 €, ki smo jih namenili skladu Botrstvo, ki podpira mlade talente. Ta sredstva bodo omogočila sodelovanje na tekmovanjih, nakup glasbenih inštrumentov ter pokrivanje drugih ključnih stroškov za razvoj 50 otrok, vključenih v program. Ob prejemu donacije je Martina Ring Bartol, koordinatorka programa Botrstvo v Sloveniji, z navdušenjem izjavila: "Občutki so preprosto neverjetni! Zbrali smo izjemno vsoto sredstev in ponosni smo, da bodo ta sredstva namenjena Botrstvu in podpori talentov. Sklad talentov je ustvarjen za te otroke, da razvijejo svoj polni potencial in uresničijo svoje sanje." Tanja Skaza, solastnica Skaze in direktorica Inštituta Skaza, pa je izrazila svojo hvaležnost za zbrane prispevke in rekordno udeležbo mladih tekačev iz celotne Slovenije: "Sponzorji in donatorji nas vsako leto vse bolj podpirajo, in veseli me, da smo tudi tokrat lahko prispevali tako obsežno vsoto za razvoj mladih talentov. Ponosna sem, da naši zaposleni vsako leto pokažejo izjemno srčnost in se množično odzovejo kot prostovoljci, kar nam omogoča ustvarjanje našega največjega dobrodelnega dogodka."

Zbrali smo 20.150 EUR!

2022

V letu 2022 so mladi tekači iz različnih krajev Slovenije ob podpori svojih družin in številnih znanih obrazov navdušeno premagovali tekaško progo in s tem zbirali sredstva za svoje vrstnike v stiski. Lanska donacija je znašala 10.300 evrov in je v celoti bila namenjena Medobčinski zvezi prijateljev mladine (MZPM) Velenje.

Obiskovalce je skozi nepozaben dan popeljal priljubljeni radijski voditelj Janko Simon Klanfer. Udeležence so z glasbenimi točkami bodrili mladi DJ-ji iz Mini DJ Akademije ter Dejan Dogaja, za spremljevalni program so poskrbela društva iz lokalnega okolja.

Zbrali smo 10.300 EUR!

2021

V letu 2021 se je teka udeležilo kar 20 % več otrokov, kot leto poprej, podprli so ga pa tudi znani Slovenci - televizijska voditeljica Tanja Postružnik Koren, radijska in televizijska voditeljica ter članica glasbene skupine Be Pop Ana Praznik in slovenski raper 6pack Čukur. Zbrana sredstva smo namenili za obnovo mestnega igrišča v Velenju.

Zbrali smo 12.000 EUR!

2020

Organizatorji smo kljub situaciji sklenili, da nas nič ne more ustaviti pri doseganju in risanju otroških nasmehov. Skazin 5. dobrodelni tek smo zato organizirali malce drugače, kot vsa leta do zdaj - tek smo zapakirali v virtualno obliko in na ta način zagotovili izvedbo dogodka ter ga razširili na nacionalni nivo.

Zbrali smo 11.500 EUR!

2019

4. dobrodelni Skazin tek Otrok otroku je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja! Tekli smo za otroke z avtizmom in vse donacije predali Centru za pomoč otrokom in staršem.

Zbrali smo 11.000 EUR!

2018

Na 3. Skazinem dobrodelnemu teku so tekli otroci iz vse Slovenije, da bi zbrali donacije za otroke, ki jim ni dano živeti s svojimi starši. S pomočjo donacij smo na počitnice odpeljali otroke rejniških družin v Celjski regiji.

Zbrali smo 9.000 EUR!

2017

Skazin dobrodelni tek smo izvedli drugo leto zapored. To leto smo tekli za delfinčke: plavalce z Downovim sindromom. Z našo pomočjo so lahko odpotovali na Evropsko prvenstvo v Parizu.

Zbrali smo 7.200 EUR!

2016

Na prvem Skazinem dobrodelnem teku Otrok otroku so se nekateri otroci podali na 2-kilometrsko progo, drugi so za dober namen odtekli krajši, 330 metrov dolg krog. Skaza je za vsak par, ki je na cilj pritekel z roko v roki, donirala 10€ Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje, ki je nato ta denar porabila za nakup otroških oblačil in obutve.

Zbrali smo 5.100 EUR!